Centrul de servicii pentru bătrâni Villa S. Giuseppe- Livinallongo din Col di Lana Belluno

Restructurare și extindere Centru de servicii pentru bătrâni deplasabili și nedeplasabili

Proiectul general a implicat renovarea și extinderea azilului S. Giuseppe di Livinallongo din Col di Lana, aflat într-o zonă deținută de Primarie, deja destinata serviciilor de tip asistențial – spitalicesti.
Clădirea a fost proiectată și organizată printr-un program de extindere și de restructurare, cu scopul de a moderniza spațiile existente, refăcându-le conform noilor reglementări în prezent în vigoare și pentru implementarea serviciului de îngrijire a persoanelor în vârstă.
Proiectul, în prezent fiind finalizat, a fost deosebit de complex datorită poziției unice a clădirii și a obligației ca structura să rămână activă în perioada de construcție, permițând extinderea simultană lângă structura existentă pe partea de nord a versantului cu o nouă clădire constand într-un subsol și cinci etaje deasupra solului. Zona complexului unde se află centrul de îngrijire a persoanelor vârstnice este de aproximativ 6500 de metri pătrați și va găzdui un total de 66 de utilizatori. Cu noua soluție proiectată se face o mai bună distribuție a spațiului, cu o zonă pentru depozitare adaptată la noile norme și crearea de noi spații pentru cea mai bună desfășurare a serviciilor comune.

beneficiar
Primaria din Livinallongo del Col di Lana
obiectul lucrarilor
Restructurare si extindere a Centrului de Servicii pentru Varstnici deplasabili si nedeplasabili “Villa San Giuseppe”
situat in
Livinallongo del Col di Lana (BL)
suma lucrarilor
€ 2.534.485,57
perioada executie
2011 – 2016


Azilul este situat în apropiere de centrul localitatii și poziția sa va permite să vă bucurati de o priveliște relaxantă spre pantele muntoase de la sud. Această poziție optimă a facut să fie adoptată ideea de a restructura centrul existent, în ciuda dificultatii de a interveni într-un loc închis pe mai multe laturi.
Clădirea, în starea sa anterioară, se învecina la nord și la vest cu versantul și la est cu o clădire adiacentă, care este la aproximativ 5 m distanță. Prin urmare, extinderea spre nord a dus la o excavare complexă și la remodelarea întregului versant de stâncă.


AlteProiecte

IPSSEOA Institutul Profesional Hotelier Angelo Consoli

Previous Project

Spitalul “Vittorio Emanuele II” Bisceglie (BA)

Next Project