Spitalul “Vittorio Emanuele II” Bisceglie (BA)

Adaptarea la standarde și renovarea spitalului din Bisceglie (BT)

Spitalul din Bisceglie a făcut obiectul unei variante de execuție față de proiect destinat executarii lucrărilor de adaptare tehnică și de resistematizare a Spitalului. În special, prin finanțarea disponibilă și în baza priorităților de acțiune, a fost identificat un set de lucrări care urmează să fie efectuate, care sunt prezentate mai jos pentru fiecare nivel de intervenție.

beneficiar
ASL BAT – Spitalul “Vittorio Emanuele II”
obiectul lucrarilor
Ajustarea la normele de functionare si renovarea spitalului din Bisceglie (BT)
situat in
Bisceglie (BT)
suma lucrarilor
€ 2.757.282,82
perioada executie
2011 – 2015


Centrală termo-frigorifică, Cabină de Transformare și Grup Electrogen


Proiectul a implicat schimbarea completă a instalațiilor centralei termice, împreună cu un by-pass specific pentru a permite continuitatea functionala a sistemelor, fără întreruperea activitatii Spitalului. Mai mult, pentru a asigura întregului Spital suficientă energie, s-a realizat o instalație de producție de aer rece de tip centralizat capabila sa poată alimenta întregul Spital. Pentru partea electrică, o noua cabină de transformare MT/BT o înlocuiește pe cea existentă, în combinație cu un nou Grup Electrogen.
Grup local de presurizare a apei pentru prevenirea incendiilor și bazin de acumulare

De asemenea, a fost finalizat un nou grup de presurizare a apei pentru prevenirea incendiilor și un rezervor de stocare a apei, inclusiv prin crearea unei noi rețele externe de alimentare cu apă a instalatiei, cu conexiuni pentru coloane interne ce nu fuseseră prevazute în proiect.


Noul Bloc Operator

 

Lucrarea se refera la noul Bloc Operator prin realizarea unui nou corp in vederea extinderii. La parter, corpul original se compune dintr-un pridvor in plus față de casa celor doua lifturi noi. Pentru a permite realizarea unei viitoare camere calde, a fost necesara realizarea unei fundații care sa includa la etaj acest serviciu sanitar.
La primul etaj au fost executate lucrări structurale și de conectare cu părțile exterioare, inclusiv instalarea de noi usi de exterior. Al doilea etaj a fost afectat de construirea de noi Sali operatorii, ce includ lucrări structurale, de construcție și de instalații, de înaltă specializare, având în vedere utilizarea delicată a clădirii. La etajul al treilea, plafonul sălilor operatorii a fost prevăzut pentru instalarea de unități de tratare a aerului.


Extinderea secției de Bolnavi Infecțioși

 

ectia a suferit, la toate cele patru etaje, diferite lucrări de construcții de redistribuire funcțională a spațiilor, de finalizarea componentelor structurale a noii scări și a ascensorului și de realizare a unor noi zone de filtrare, în plus față de lucrările de finisare, cu o atenție specială pentru aspectele igienico-sanitare. În ce privește instalațiile tehnologice, s-a intervenit asupra climatizării, asupra finalizării instalațiilor electrice și speciale. În plafon a fost inclusă partea de instalații ce sunt în serviciul corpului de extindere a Secției de Bolnavi Infecțioși.

AlteProiecte

Centrul de servicii pentru bătrâni Villa S. Giuseppe- Livinallongo din Col di Lana Belluno

Previous Project

Creșă și grădiniță în fosta zonă Maserati-Milano (PRU Rubattino/Maserati) Zona Rubattino

Next Project