Conservative consolidation and restoration of a building used for offices, construction of a building for incubator for the technological transfer and the construction of a space for the storage of bicycles, covered by photovoltaic panels located within the CNR research area on street via Gobetti, 101

INTERVENTIONS

CONSOLIDATION AND CONSERVATIVE RESTORATION OF THE EXISTING OFFICE BUILDING
The restoration intervention aimed an old office building, through an extended static consolidation and the replacement of all solar and roofs, using wood structures. The internal restructuring satisfies all the new exigences for distribution and functional. A special attention was paid at the grafting of the new beams bearing in the old walls, by creating some special interconnections.

CONSTRUCTION OF A NEW BUILDING FOR THE INCUBATOR
The new technological incubator accommodates especially labs, in a typological model of "specialized industrial building" with high technological content. The entire architectural dialogue between old and modern continues into an area meant to new technical and scientific knowledge.

EXTERNAL FACILITIES
The external facilities are made of new pedestrian routes, as well as road facilities and parking in the area.