Lucrări de realizare de urbanizări secundare P.E.E.P. – Maglia 167 di PRG – Școală și piață pietonală

ȘCOALĂ PENTRU COPII ȘI PIAȚĂ PIETONALĂ

Planul urbanistic denumit P.E.E.P. (Planul De Construcție Economică Și Populară) în care se introduce noua piață și grădinița, este un plan de locuințe public planificat de municipalitatea Bisceglie pentru a găzdui peste 1500 de locuitori. Zona de intervenție a fost identificată într-o poziție absolut centrală în ceea ce privește noul cartier rezidențial, astfel încât să devină un adevărat centru de agregare a locuitorilor. Poziția școlii face posibilă reducerea timpului de călătorie la un nivel minim pentru accesarea acesteia de către elevii mici.

NOUA PIAȚĂ – Spațiul din fața școlii este organizat cu o zonă pavată centrală și două zone verzi, care amintesc de tradiția din Puglia a "vilei comunale", piața dotând noul cartier cu grădina urbană, un loc de întâlnire pentru locuitorii de toate vârstele în diferite momente ale zilei și în diferite anotimpuri, precum și spațiu pentru pregătirea pieței locale săptămânale.

NOUA ȘCOALĂ – Noua școală va fi pentru piață o adevărată structură arhitectonică, cu rol central nu doar la nivel funcțional, ci și urban. Proiectul acordă o atenție deosebită confortului micilor utilizatori ai clădirii. Clădirea este proiectată pentru un număr maxim de 180 de elevi. Încăperile sunt împărțite în așa fel încât să găzduiască înspre piață spațiile comune și de serviciu, în timp ce partea posterioară, mai liniștită, cele șase secțiuni didactice.

Proiectul prevede o cantitate considerabilă de suprafețe cu geamuri: valorile de iluminare naturală sunt, de fapt, considerabil mai mari decât cererea normativă. Lucrările verzi aparținând școlii reprezintă o continuare ideală a pieței, în timp ce în curtea interioară există copaci care vor oferi umbră suplimentară la exterior și vor proiecta o curte care este întotdeauna diferită în funcție de anotimp.